У ЛМР закінчилися бланки посвідчень одержувачів допомоги

09:09 3 травня 2024 р.

Фото до новини

До районних відділів соціального захисту у Львові надходить багато звернень щодо отримання посвідчень одержувачів допомоги людям з інвалідністю з дитинства та дітям з інвалідністю, а також людям, які не мають права на пенсію.

Проте наразі ці бланки посвідчень, які надає держава, відсутні. Тож тимчасово мешканцям видаватимуть довідку про отримання допомоги. Про це повідомила пресслужба ЛМР, пише DailyLviv.com.

«Це бланки суворої звітності, а їх обіг строго контрольований. Бланки посвідчень виготовляються на підставі замовлення Міністерства соціальної політики України та надходять централізовано через департаменти соціального захисту населення обласних державних адміністрацій, відповідно до Наказу Мінсоцполітики від 11.01.2019  № 35. Для вирішення цієї ситуації ми неодноразово скеровували звернення щодо потреби у забезпеченні бланками посвідчень, проте наразі їх немає», - пояснюють в управлінні соціального захисту Львівської міської ради.

Читайте також: Безоплатна медична допомога ветеранам і ветеранкам. Єдина гаряча лінія підтримки

Відтак, враховуючи ситуацію, яка склалася, й необхідність забезпечення людей з інвалідністю, в тому числі з дитинства, дітей з інвалідністю чи їх законних представників документом, який би засвідчив факт призначення державної допомоги, відділи соціального захисту міста видаватимуть Довідку про отримання допомоги, затверджену наказом Мінсоцполітики від 19.09.2006 № 345 (в редакції наказу від 18.10.2023 № 398-Н). Втім важливо розуміти, що ця довідка дійсна за наявності підтверджуючих документів, які посвідчують особу. Однак не замінює посвідчення.

Читайте також: Хто з ВПО має право на продовження виплат - автоматично і за заявою

Взірець довідки

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів