Доля кремлівської церкви заблукала в коридорах Верховної Ради

08:15 3 травня 2024 р.

Фото до новини

917 сторінок законопроєкту щодо діяльності в Україні релігійних організацій досі проходять юридичну експертизу.

Прес-служба апарату Верховної Ради України заявила, пише DailyLviv.com, що у ряді українських медіа зʼявилась інформація, що нібито апарат Верховної Ради України зволікає з оприлюдненням урядового проєкту Закону про внесення змін до деяких законів України щодо діяльності в Україні релігійних організацій (реєстраційний № 8371).

Читайте такожПортрети 16 служителів так званої УПЦ МП надруковані на календарі Російської православної церкви

Відповідно до регламенту Верховної Ради України, законопроєкти до другого читання оприлюднюються на офіційному веб-сайті Верховної Ради України після того, як вони пройдуть юридичну експертизу. Згідно з регламентом кінцевий варіант порівняльної таблиці для розгляду парламентом у другому читанні готує його профільний Комітет, після чого передає її головному юридичному управлінню апарату Верховної Ради України, який і проводить таку експертизу.

Читайте такожМитрополит УПЦ МП Онуфрій - громадянин Росії

Кінцевий варіант порівняльної таблиці до законопроєкту № 8371 обсягом 917 сторінок для проведення юридичної експертизи був наданий головному юридичному управлінню Комітетом з питань гуманітарної та інформаційної політики 1 травня 2024 року о 16:30. 

Станом на 3 травня 2024 року порівняльна таблиця до зазначеного законопроєкту опрацьовується у головному юридичному управлінні, після чого вона буде оприлюднена на офіційному веб-сайті Верховної Ради України, як законопроєкт, що підготовлений згідно з регламентом для розгляду парламентом у другому читанні.

Представників медіа просять при підготовці своїх матеріалів користуватись і розповсюджувати достовірну інформацію.  

Читайте такожНастоятель храму УПЦ МП благословляв російських військових під час окупації Харківщини

Нагадаємо, що ключовим завданням законопроєкту №8371 є заборона діяльності в Україні проросійських релігійних організацій з центрами у рф, які "благословляють" війну росії проти України. Головна така організація - так звана Українська православна церква московського патріархату, а фактично агентурно-пропагандистський (частково - терористичний) підрозділ Російської православної церкви в Україні.

Читайте такожПрипинено громадянство України 19 кліриків УПЦ московського патріархату

 

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів