Нова форма протесту польських фермерів. Блокуватимуть будинки політиків

09:22 27 березня 2024 р.

Фото до новини

Фермери з Любельського воєводства хочуть почати блокувати парламентські офіси та будинки політиків, які підтримують "Зелений лад". Їхня мета – змусити уряд Туска піти у відставку.

Про це інформує InPoland, пише DailyLviv.com.

Фермери анонсують новий план протистояння.

„Припиняємо протест на свята, потім повертаємося сильнішими. Ми хочемо змусити владу змінити своє бачення. Ми виступаємо проти подальших пакетів законів Зеленої угоди”, – повідомив Сильвестр Дзєвульський, один з організаторів аграрних протестів з Красніка.

Аграрії відмовляться від обтяжливих для звичайних мешканців блокувань. Тепер вони блокуватимуть депутатські офіси та будинки депутатів, які підтримують правила ЄС. Також мітингарі влаштовуватимуть акції протесту під будинками тих фермерів, які підписали угоди з Міністерством сільського господарства.

Читайте також: Польські фермери планують чергову хвилю протестів

Протестувальники прямо заявляють, що хочуть змусити уряд Дональда Туска піти у відставку та змінити правила ЄС щодо сільського господарства. Наступного тижня фермери зустрінуться у Варшаві і почнуть збирати 100 тисяч підписів під соціальним проєктом щодо відставки уряду.

Нові акції протесту заплановані на другу половину квітня. Багато аграріїв балотуватимуться на місцевих виборах, тому колеги не хочуть шкодити їм у виборчій кампанії.

Читайте також: Польські фермери блокуватимуть склади «Biedronka» через продаж українських продуктів

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів