Львів’яни – серед лауреатів Шевченківської премії-2014

21:36 15 лютого 2014 р.

Фото до новини


Фото: Zaxid.net

Ірина Гаюк удостоєна нею за за книгу «Ілюстрована енциклопедія вірменської культури в Україні», Любомир Медвідь – за цикл художніх творів «Ремінісценції».

Комітет з Національної премії України імені Тараса Шевченка обрав лауреатів найпрестижнішої літературної премії країни.

Зокрема, в категорії «Література» премію присудили за романи «Криничар. Діяріюш найбагатшого чоловіка Мукачівської домінії» та «Горянин. Води господніх русел» Мирославові Дочинцю.

У категорії «Літературознавство і мистецтвознавство» найкращою стала автор книги «Ілюстрована енциклопедія вірменської культури в Україні» – старший науковий співробітник Львівського музею історії релігії Ірина Гаюк.

Своєю чергою, Людмила Монастирська – лідер у категорії «Музичне мистецтво» завдяки виконанню провідних партій в оперних постановках Національної опери України у сезонах 2009-2013 роках.

Львів’янин Любомир Медвідь – лауреат Шевченківської премії в категорії «Образотворче мистецтво» – за цикл художніх творів «Ремінісценції».

А п'ятеро митців – Василь Василенко (диригент-постановник), Марія Курочкіна (режисер-постановник), Людмила Стрельцова (хормейстер-постановник), Василь Рябенький (художній керівник проекту), Тетяна Плеханова (виконавець партії Зенти) – удостоєні найпочеснішою державною премією за свою інтерпретацію опери Ріхарда Вагнера «Летючий голландець» у Донецькому національному академічному театрі опери та балету імені Анатолія Солов'яненка. 

Список з іменами лауреатів члени Комітету подадуть для оформлення указу Президента України.

Зазвичай, офіційна церемонія нагородження лауреатів відбувається 9 березня – в день народження Тараса Шевченка. 

Про це повідомляє сьогодні, 15 лютого, «Радіо Свобода».  

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів